Followers

Taip link korang... aku nk pergi klik nuffnang... muehehehe...

2010-03-27

Iklan Solat yang tiada di malaysia

salam... ni aku nak kongsikan sket pasal iklan solat yang aku jmpe kat youtube... mungkin mende ni dh lme korang tau... tp sje nak kongsikan kat sini... untuk tatapan korang... hehehe... so, korang layan la video neh... maybe kalo hade iklan ni di malaysia... rajin sket kot orang2 malaysia pegi masjid termasuk la aku... hehehe... k lah... salam....

2010-03-18

Tambah Sorang Lagi Blogger

salam...

arineh...
aku sangat-sangat bersyukur kerana...
Malaysia telah melahirkan seorang lagi blogger tempatan...
Beliau bukanlah orang asing dalam dunia tanpa sempadan ni...
beliau telah lama bergiat aktif dalam bidang-bidang camneh...
So...
Tanpa membuang masa...
Aku mempromosikan....

blog:
http://wakakakukena.blogspot.com/

yang dicipta oleh...
Saudara Mohammad Shahrul Nirwan Shah...

tepuk2...


ijok, aku dh promote blog ngko... siler2 la klik nuffnang aku weh... ngahahahaha...

salam...

2010-03-15

Ais Kiub Rubik

salam...

korang penah dengar pasal kiub rubik...? mesti penah punyalah... paling tak pun penah nmpk... alah... yang mainan 4 segi tuh... yg kaler2 tuh... xingat lagi? sila rujuk pic kat bawah nehh...




haaa... ni la yang dinamakan kiub rubik...


kiub rubik neh pestaim sekali dicipta oleh Erno Rubik pada 1974... idea asal mamat neh sebenarnya nak memperincikan mengenai pandangan 3 dimensi, tup2, terjadi pulak permainan yang paling diminati di dunia ni...


Erno Rubik





Model rubik pertama ciptaan Erno Rubik pada 1947

sekarang ni, kiub rubik dh melalui pelbagai inovasi... bermula daripada kiub rubik 3x3x3, skang dah dikomersialkan menjadi 2x2x2, 4x4x4, sampailah berbelas2xberbelas2xberbelas2...

selain tu, rubik jugak dah berinovasi bukan saja dari segi saiz, tapi jugak bentuk... bukan lagi hanya terdapat dalam bentuk 4 segi, korang jugak leh main rubik yang berbentuk segitiga ngan bulat...

antara ciptaan kiub rubik yang canggih atau lain daripada yang biasa adalah Rubik Snake, Rubik touch, Rubik Slide, Rubik Magic ngan Rubik 360. Untuk yang terbaru, Rubik Touch cube telah dikeluarkan...


Rubik Slide




Latest; Rubik Touch Cube


"Cubing" adalah panggilan bagi permainan kiub rubik neh...

"Cubaholic" lak adalah panggilan bagi orang yang ketagih bercubing...

ada sesetengah orang cakap, main kiub rubik ni mainan budak2... yelah, sebab colourful sangat... aku pun ingat camtuh jugak dulu... tapi sejak pestaim bob bawak balik mainan tuh... aku jadi ketagih semacam... bukan ketagih dadah, tapi ketagih bercubing... ngahahaha...

so, jum kita tgk bakat seorang anak muda malaysia bernama daniel asyraff bercubing....

video



setakat ni saje kot post aku... sje post entry neh... lme sgt xpost blog... hehehe... k lah... salammm... =)

2010-03-02

addicted kepada anak kucen

salam... sebelum korang pikir-pikir mende negatip pasal tajuk entry aku neh, aku declare kan dulu... bahawa tajuk di atas tiada kena mengena dengan ketagihan seksualiti ke atas haiwan!

erkkk... mia dh makin besar skang... ijok ternak dengan baik sekali... tadi dia baru pas kena mandi... terketar-ketar maunye... tapi best la... sebab mia dah wangi... hehe...

tapi korang tayah susah bukak pon tape... entry neh pendek jek kali neh... sje nk mengepost agar blog aku neh updated weekly la kunun... ngahaha... erkk... peeka, asal nuffnang aku neh cam xfunction jek...


Jijah, mia, jebat ngan belang sedang ketiduran... =)

-tamat-