Followers

Taip link korang... aku nk pergi klik nuffnang... muehehehe...

2011-05-04

Sketching My Campus Life Part 2


Semester 2... Apa yang boleh aku coretkan pasal semester ni, Cuma satu... ‘PERFECT!’. Tiada apa yang tak kena ngan semester ni... dan ketika ni la aku mula merasakan keseronokan kehidupan kampus... siyes beb, totally dalam sem ni, semua berubah... dan kalau boleh, aku nk balik ke semester ni... rindu hohoho...


Aku ingat lagi, bilik aku kat aras 3 blok C10, kat hujung sekali sebelah bilik ampaian yang mengadap kafe (masa tuh tingkap bilik belum di stril cam sekarang neh... kesian korang... muahahaha..), bilik yang sama cam sem 1, masih lagi ngan ijok, zaid dan imie... kalau waktu malam jek, tak kisah la ujung minggu ke, hari biasa ke, dalam pukul 12 malam cenggituh, pasti akan ada mamat kerinting , ag budak pekang ngka ngan abuya dok jamming kat atas birai tepi tangga tuh... dan aku yang maser tuh langsung tak minat bab2 gitar neh, tiap-tiap malam sebelum tidur dok maki dorang dalam hati... orang lain sebelum tido maafkan kesalahan orang, tapi aku sebelum tido mengutuk2 orang... haha...


Semester 2, we got a new members in our community... seekor kucing... namer? Izuan... muahahahahahaha... kesian bigbro... sori la aku terpilih nama ko maser tuh untuk dibagi kat anak kucing tersebut... desperate weh... ekekeke... dan aku raser, tu la permulaan budak-budak kami mula membela pet (kalau tak silap)... yang behnye, ada satu hari tuh budak-budak neh boleh g amek si izuan ni bawak naik aras 3 pastuh mandikan... nak buang kutu katenye... dan individu yang memiliki hati zalim sekeras batu kemenyan tu adalah ijok... sampai satu hari tertido si izuan ni sebab letih kena mandi... haha...


Sedikit snapshot gambo izuan dolu2... eh saper yang pegi ke KK1 skang jumpe lg tak kucen yg bercorak seperti beliau?



izuan... ahahaha...



hari izuan kena mandi... nampak sangat letihnye...



taim mengantuk pun kena kacau jugak... hahaha...



Dalam sem ni la kami kamcing gila dengan budak2 pekerja kafe Era Gemilang... dulu dorang keje kat kafe kk1... kafe paling ujung bersebelahan dengan payung putih... kalau turun makan ke hape ke, kafe dorang la yang kami selalu tuju... kenkadang dapat lauk pree, air pree... beh2... hehehe... dorang hade 3 ekor, alang, anep ngan spe tah sorang lagi, aku tak ingat... selalu kalau hade kes2 emergensi orang nak beranak ke hape, dorang selalu naik aras kami lepak2, mandi tido kat situ...


Ada satu malam tuh, kami bashkan besday am... patutnya malam sebelumnya tuh... tapi tak menjadi sebab kami baru balik dari maner tah... masing-masing letih dan takde mood... dan terpaksa la diganti dengan malam berikutnya tu... berbekalkan supply telur-telur mentah dari pekerja Era Gemilang, maka pakatan pun dimulakan... aku pun terlibat gak tau... ngeh3... kena act untuk tarik perhatian si adham ni supaya pergi kat main gate depan payung putih... dan alhamdulillah, berbekalkan lakonan yang mantap dan rupa paras seiras aaron aziz, lakonan aku berjaya weh... muahahaha... adham kena tangkap, pastuh kena ikat kat situ jugak... neh hade gambar-gambar yang aku kongsi untuk clearkan lagi imaginasi korang... hehehe...



beliaulah tok dalang... jgn ditanya kenapa dengan title tok tersebut... sebab beliau memang tok... hahaha...


erk, sisa-sisa minyak... dan benda neh untuk hape?


untuk budak kerinting neh... hahahaha...


Malangnya saat-saat kami enjoy dengan budak-budak kafe Era Gemilang tak lamer... ditengah-tengah sem tu, kafe kepunyaan dorang dah tamat kontrak dengan ump, so, dorang pun dh xleh nk keje kat situ lagi dah... malam last dorang keje kat situ, kami dah plan, nak kenakan dorang untuk kali yang penghabisan... ramai-ramai ambush geng-geng neh lepas dorang abeh keje.. pastuh ikat kat tangga kat tengah-tengah padang bersebelahan jalan raya tuh (centre antara makmal kimia ngan payung putih)... tapi tulah, dorang ikat tak kuat... so, kami-kami neh terpaksa melarikan diri dari dimandikan oleh telur mentah dari budak-budak yang nak balas dendam neh... hahaha... siap ader yang lari g masjid yang tak tahan tuh... ekekeke... btw, neh ader sket snap2 dari photo malam tu... banyak gambar yang tidak melepasi piawaian sirim untuk dipaparkan kat sini... =)


dua yang paling depan tuh budak2 kafe tersebut...


foto yang menggemparkan kami kerana tetiba hade makcik bertudung datang join masa buli alang, then 5 minit pastuh dia pun ilang... dan nasib kurang baik utk beliau kerana terpaksa mandi air tepung pulak pastuh... hahaha...



weh, korang terbaikk,,


Dan tidak dilupakan, beberapa malam sebelum tu, kami turut mengadakan festival, sempena untuk meraikan hari-hari terakhir budak 3 ekor tuh bekerja kat situ... yang mana, bersamaan dengan ex-gf godak, haha... xpe lah, sebabkan godak ngan budak tuh sudah bertitle ‘ex’, aku citer sebagai meraikan hari-hari terakhir budak2 kafe tu je lah... =)



masak-masak sendirik... ohohoi...


budak-budak giler...


yeahhh lauk dah siap dah redi nak mokon2... hohoho...


yang last part neh aku tak paham nape tetibe dorang jadikan ijok mangsa kek... hahaha...

Masa tuh kami sangat rapat dengan dua orang lecturer perempuan... Dorang bujang lagi masa tuh, cik fizah dengan cik akma... Memang kamcing giler la... Maybe sebab kepala dorang masuk dengan kepala kami kot... perangai gila jek... tp cik akma lagi lemah-lembut dan ayu dari cik fizah... dia punya senyuman... fullamak, boleh jadi angau weh... siyes wa cakap lu... dan aku nak tergelak bila bo tetiba bagi suggestion satu hari tuh masa kami tengah lepak-lepak... bo cakap, “eh, cuba korang bayangkan cik fizah dengan cik akma nyanyi lagu nobody...” hahahaha... bo... bo... tapi apapun, kitaorang still lagi respek dorang sebagai seorang lecturer...


dan atas berkat usaha dorang mengajar la... sem dua nih aku berjaya melepasi piawaian dekan... heeee... dan sebelum tamat sem, dorang ajak kelas kami buat bbq kat tc... siap tambah dua orang lecturer lagi join... haihhh... behnyelah blajar dengan lecturer pempuan... banyak gak dorang sponsor... dan aku rasa, tu la jamuan perpisahan terbaik kelas kami setakat ni yang melibatkan lecturer...


asal bbq jek mesti bako-bako... takde takleh ke?


cik-cik lecturer... memasing dah kawen skang neh rasenye...


korang jangan tak perasan aku insan kelima dari hadapan gambo... ekekeke...



seorang lecturer dan seorang pelajar... dan cik terlalu redah... pheww...

cik fizah, cik akma,cik ciken, mekasih sebab ajar kami... seronok belajar dengan cik semua... harap-harap, degree nanti dapat belajar lagi dengan cik... =)


btw, random pic from our second semester...



Rekod bowling terburuk... hahaha...



Moments sumbat 13 orang dalam alphard lentik... yup, lebih kurang la...



Koya blajo... baru bangun tido taim neh... hahaha...


Erk2, no komen... hahaha...


Ops cegah tiru.



Suspek meniru ditangkap... miahahaha...



Ops luruskan rambut kerinting



Ops sembunyi barang dalam rambut kerinting


Ops sumbat kepala kerinting dalam beg beliau... hahaha...


Erk, tiru lagi ke pakcik? haha...



Walaupun begitu, nasihat tetap diberikan kepada anak-anak muda di waktu maghrib... hahaha...


Mende la bo... hahaha...


Moonwalk... ceh... tak jadik langsung...


Pergi dengan kerinting tengok member uitm dari langkawi debate kat UMP.. dan oh ye... debater tersebut seorang perempuan.. tak kose aku nak g tengok budak laki debate... ahaha... =)


Eden ngan esah... haha... (kawan jekk weh, no gosip2)


Abon dengan zenab... (dorang neh musuh)


Boring2, semua jadik... hahaha...



Q: pembonceng itu seorang lelaki atau perempuan? Muahahaha...


Maner la korang semua skang... =(

Till then, salam... =)

p/s: rekod entry paling panjang dalam sejarah aku berblogging... muahahaha... agak-agak bape keping gambo lagi blogger.com neh nak bagi aku upload eh? ehehehe...

11 comments:

Aufahuda said...

weh, first time ko punye entry menarik.....hahahaa.....

wey, rinduuunyelaaaaa..T__T
kali kedua takkan seindah kali pertama.

rase nk share je masuk aku punye belog. hahaha.......

Apek_JADIANjr said...

ambek lah fa... aku tau ko pakar dalam reblog neh... hahaha...

Shafika Syuhada Rosli said...

such a memorable moment kan~~~~

Apek_JADIANjr said...

peeka, yup2... =)

syazana.not.single said...

mcm best jek. =)

Apek_JADIANjr said...

syazana.not single. beh2... try lah kat matriks nnt... heee...

shahrul said...

nth mnde2 la entry ni.haha

Apek_JADIANjr said...

ijok, mesti ko jeles ko takleh taip entry cam aku kan? hahaha...

alfira.ELLANI said...

esah =,=''

alfira.ELLANI said...

esah =,=''

Apek_JADIANjr said...

hahaha.. sori fira... ekekeke...