Followers

Taip link korang... aku nk pergi klik nuffnang... muehehehe...

2012-05-04

Deoprazition Of Thapizium Arthilery

menjadi insan biasa tentunya agak sukar untuk mengimbangi banyak benda... dan ya, aku maksudkan insan biasa... insan yang bersederhana dalam semua perkara... dan sangat sukar, sekiranya perkara yang diimbangi adalah sesuatu yang amat berkait dengan kehidupan sekitar kita... lebih-lebih lagi perkara-perkara tersebut sangat menentukan way of life kita...


aku pun tak terkecuali... dan dari dulu lagi... terpaksa mengimbangi hidup... memilih yang penting dan perlu... sebab aku tau aku takkan mampu memilih banyak perkara... nanti hidup tak seimbang... takut yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran... ntah cemane la maksud yang dikendong tuh kan... heh...


semua orang tahu, kita takkan boleh memilih banyak perkara yang berkaitan... dan sebab aku takut aku tersilap fakta... aku kecilkan skop daripada kata ganti nama 'kita' kepada kata ganti nama 'aku' jelah... hehehe...


membuat keputusan untuk memilih dan meninggalkan perkara yang berkait dengan hidup aku memang dah lama aku ambil... dan aku pasti korang semua pun pernah lalui kan... membuat keputusan dalam memilih cara hidup yang lebih baik untuk memastikan semuanya seimbang...


aku pasti korang semua pernah dengar tentang dota kan? yang tak pernah dengar mustahil... tambah-tambah lagi student... tambah-tambah lagi lelaki... tapi rasenye takde laki yang bce blog aku neh... haha... tapi kalau betul korang tak pernah dengar baguslah... selamat korang... mende ni bermula dalam akhir sem lepas... walaupun aku dah pernah try 3 tahu lepas... tapi aku tinggalkan dan baru sem lepas aku belajar balik... masa tuh aku suruh salah sorg roomate aku ajar cara untuk bermain dota... ajakan yang aku tak tahu aku akan menyesal sampailah sekarang... sebab sebaik sahaja aku mula bermain dota balik, dan bukan aku sorang, satu bilik turut belajar main dota, game tuh memang berhantu... dia wat korang nak main lagi dan lagi dan lagi...


dan kalau korang tertanya-tanya cemane game tuh boleh buat korang melekat, jangan sekali-kali nak cuba belajar main... nanti korang menyesal... ianya ibarat ketagihan... aku tak sangka sampai begitu sekali aku melekat kat game tuh... sebab aku dah pernah main game ni dalam 3 tahun lepas... tapi takde la best sangat pun... sampai aku main balik baru-baru nih... memang menyesal sangat2... dan rasanya berhenti 'makan angin' masa sekolah dulu pun senang lagi dari game ni... erk, ye, nakal sket masa tuh... mintak-mintak la family aku tak tahu pasal blog neh... haha...


dan aku tau... aku kena wat pilihan sebab aku takleh nak masukkan dota dalam antara perkara-perkara penting dalam hidup aku... dan aku pun buat satu keputusan untuk berhenti main dota... sama macam aku buat keputusan berhenti 'makan angin' sebab aku nak fokus pada sukan... yelah... semput beb 'makan angin' banyak2... uhuk2... heh...


dan akhirnya bermulalah cerita aku tanpa dota didalam laptopku... haha... tolong doakan aku terlepas dari genggaman ini ye...


p/s: betul2 dah takde skill mengupdate blog... dan dah 2 kali aku sebut mende neh... heh...


salam... :)

2 comments:

Amirah Adnan said...

tu laaa..nak main sangat..

Apek_JADIANjr said...

adakah komen diatas ditaip tanpa membaca entry sehingga habes? haha...